film, video, animaties_

Helder communiceren met een film, video of animatie

Film, video en animaties voor B2B: is dat wel slim? Ja zeker! YouTube is de op twee na meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Geen wonder dus dat bedrijven steeds vaker een film, video of animatie inzetten om hun boodschap en content op een aantrekkelijke manier te communiceren. Denk bijvoorbeeld aan een bouwbedrijf dat bewoners in de voorbereidingsfase via een animatiefilmpje laat zien welke renovatietechnieken ze toepassen en wat er wanneer gaat gebeuren. Door helder te communiceren versterk je de band met de doelgroep en creëer je begrip, inzicht en enthousiasme.

welke video of film kies je wanneer?

 • Films en video’s zijn een uitstekend middel om je bedrijf en producten te laten zien of een indruk te geven van een succesvol congres.
 • Een bedrijfsfilm is langer dan een video. Zeg zo’n 10-15 minuten.
 • Een vlog is weer kort en heel persoonlijk. Hoeft ook vaak niet zo ‘flashy’ te zijn.
 • Een video kan langer of korter zijn, met een interview of juist alleen graphics.
 • Hoe dan ook: vlogs, video’s en films worden gemakkelijk gedeeld; daardoor bereik je niet alleen je eigen doelgroep maar ook de volgende ‘schil’.

of animatie?

 • Animaties zijn ook een krachtig marketinginstrument. De kracht van een animatie is gemak en tijd. Veel mensen houden van een animatie om snel tot de kern te komen.
 • Animaties zijn vaak geschikter om iets uit te leggen (de ‘explanimation’).
 • Mensen zijn vooral visueel ingesteld. Beelden en geluiden onthouden we beter dan (alleen) tekst. Grote kans dus dat je boodschap een stuk beter blijft hangen via een animatie of video dan via een folder.

voxx helpt_

Hoe kan Voxx je ondersteunen?

Bij Voxx denken we mee en stellen we soms ook lastige vragen. Je communiceert namelijk pas succesvol als je oplossingen biedt die aansluiten bij de informatiebehoeften van jouw klanten. Waarom communiceren via een film of animatie? Wat hoop je te bereiken? Is dit wel de beste manier? Jouw wensen en behoeften zijn ons beginpunt, maar het is uiteindelijk jouw klant en doelgroep waar het om draait. We starten dus altijd met het centraal zetten van jouw klant.

paar cases_

Voor klanten zoals ...

aanpak_

Van concrete doelstelling tot stappenplan

Wanneer kies je voor een animatie en wanneer voor een (bedrijfs)video? Daarvoor is een aantal overwegingen. Wat wil jouw doelgroep zien? Wat is jouw boodschap? Wat past het beste bij jouw (huis)stijl en brand? Afhankelijk van de complexiteit verschilt de productietijd: een simpele animatie kost minder tijd dan een 3D-productie.
Waar we niet van houden: losse flodders. Met alleen wat mooie plaatjes schieten heb je nog geen effectief communicatiemiddel. Net als bij een artikel of een brochure draait het uiteindelijk om de inhoud. Storytelling. En dat is een vak apart.
We formuleren eerst je concrete doelstellingen. Is dat het vergroten van de naamsbekendheid, het informeren van de doelgroep, leadgeneratie of een commerciële doelstelling? Dan komt de vorm. Wordt het een animatiefilm, bedrijfsfilm, productfilm, instructiefilm, zakelijke video, eventfilm, congresverslag, sfeerfilm of een reclamefilm? Of zetten we in op een videocampagne?
Zodra we dit allemaal helder hebben, gaan we aan de slag. Bijvoorbeeld met een stappenplan.

Voorbeeld stappenplan (animatie)script

Waar begin je als je een relatief complex verhaal (want er valt altijd veel meer te vertellen en uit te leggen) in 1 minuut wilt neerzetten? Dit zijn de stappen die je kunt volgen om een goed script te maken:

 1. Start met een brainstorm: waar moet dit verhaal over gaan? Wat moet er echt in? Wat is de kernboodschap van het verhaal?
 2. Schrijf een eerste grove draft van de storyline: welke onderwerpen komen aan bod en welke volgorde?
 3. Na afstemming met de opdrachtgever kun je het hele verhaal uitwerken in stappen: welk onderwerp wordt hoe precies verteld? Schrijf je verhaal woordelijk uit.
 4. Deel het script weer met de opdrachtgever: is dit de juiste opzet en uitwerking? Gebruiken we de juiste termen? Moet er nog ergens nuance in worden aangebracht?
 5. Na akkoord maken we per stap een (animatie)voorstel: wat krijg je precies te zien? Dit kan schetsmatig of al meer uitgewerkt met visualisaties. Ons uitgangspunt is altijd de huisstijl van de opdrachtgever maar uiteraard kun je in overleg ook kiezen voor een andere opzet.
 6. Als script en animatie story board geaccordeerd zijn, kun je starten met de video of animatie zelf en de voice-over laten inspreken.

contact_

Ook lastige materie op beeldende wijze vertellen?

Duik je graag in de wondere wereld van animaties, video en bedrijfsfilms? Goede keuze! Onze senior specialisten maakten al tal van vlogs, films en videoteasers. We weten hoe we in interviews de leukste soundbites kunnen triggeren of hoe je moet omgaan met cameravrees en zenuwen. We vertellen je graag meer onze video- en animatieproducties. Bel  +31 (0) 20 427 44 33 en krijg een van onze medewerkers te spreken. Je kunt natuurlijk ook een e-mail te sturen naar: info@voxx.nl.
We maken gebruik van functionele cookies voor een goede werking van onze website. Als je verdergaat op onze website ga je akkoord met deze cookies. Meer weten, bekijk dan onze privacyverklaring.