overheid_

overheid_

Toegankelijke, begrijpelijke en effectieve content voor overheidscommunicatie

Hoe zorg je ervoor als overheid dat je duidelijk communiceert en écht contact maakt met de doelgroep? Want begrijpelijke communicatie voor iedere burger, ondernemer of kennisinstelling is een prioriteit voor iedere overheidsorganisatie.

Content maken voor de overheid vraagt daarnaast om diepgaande kennis en gevoel voor politiek en bestuurlijke agenda’s. Werken voor de overheid is dan ook een aparte tak van sport. Als ervaren communicatiebureau ondersteunt Voxx Content in Context al meer dan 20 jaar klanten binnen het brede spectrum van de overheid – van gemeenten, provincies, Rijksoverheid, uitvoeringsorganisaties en kennisinstellingen tot maatschappelijke non-profitorganisaties en ministeries.

klanten_

voor wie we werken_

begrijpelijk_

Inzicht in politieke en maatschappelijke krachtenveld

Binnen de overheid werken we voor een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers. Voor verschillende ministeries, provincies en gemeenten werken we aan interne en externe communicatievraagstukken. Daarvoor moet je snappen welke partijen welke belangen behartigen. En hoe om te gaan met politiek-gevoelige informatie.

Dat vraagt om inzicht in en ervaring met het politieke en maatschappelijke krachtenveld. Sinds 1999 adviseren we over communicatiebeleid en schrijven onder andere rapportages, jaarverslagen, brochures, persberichten en voorlichtingsmateriaal.

Daarbij moet de overheid vooral helder en begrijpelijk communiceren. Doelgroepen hebben namelijk niet alleen behoefte aan duidelijke en toegankelijke informatie; ze hebben er zelfs recht op. Daarom zorgen wij voor toegankelijke communicatiemiddelen, B1-teksten, feitelijke jaarverslagen of juist inspirerende verhalen met een menselijk gezicht. Informatie die zorgt dat het juiste verhaal wordt verteld, met gevoel voor de politieke verhoudingen.

bedrijfsleven_

Communiceren vanuit overheid naar bedrijfsleven

De overheid communiceert niet alleen naar burgers, maar doet ook veel voor en samen met het Nederlandse bedrijfsleven. Bijvoorbeeld via adviseringstrajecten, subsidietrajecten, regelingen, handelsmissies en het stimuleren van triple helix-samenwerkingen. Om al die ondersteuning te communiceren, ontwikkelt Voxx daarom creatieve campagnes, concepten en content. Via doelgroepenonderzoek, deskresearch en rapporten formuleren we de juiste communicatiestrategie, en werken die uit naar een passende reeks van effectieve campagnemiddelen.

Inmiddels werkt Voxx Content in Context al meer dan 20 jaar voor de overheid waaronder ook uitvoerende overheidsorganisaties als de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daarvoor ontwikkelen we content die specifiek gericht  is op subsidies, duurzame innovaties, innovatiekredieten, field labs, ecosystemen, Europese innovatieprojecten en internationale economische missies of ondersteuning aan ondernemers in het buitenland.

Alle kennis en kunde die wij bij RVO opdoen, is ook weer goed in te zetten bij onze klanten in de IT-sector, de bouwsector en maakindustrie. Want vooral deze sectoren staan vaak aan de vooravond van nieuwe technologische, duurzame innovaties die de Nederlandse overheid graag ondersteunt.

voorbeelden_

cases_

Tientallen artikelen, client reports, en white papers voor internationale IT-dienstverlener

Inhoudelijke social content zet petfood leverancier op de internationale kaart

contact_

Behoefte aan duidelijke overheidscommunicatie?

Wij zijn gespecialiseerd in een vijftal kennisgebieden, waaronder de overheid. Dankzij onze jarenlange ervaring bij overheidsinstanties zoals de Rijksoverheid, RVO, diverse gemeenten en provincies waaronder de gemeente Den Haag en provincie Noord-Brabant, kennisinstituten en ministeries zoals het ministerie voor Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken, begrijpen wij waar onze klanten het over hebben en zorgen we voor inhoudelijke advies, copy en ondersteuning. Wil jij weten hoe wij jouw verhaal kunnen vertellen? Bel dan naar +31 (0) 20 427 44 33 of stuur een e-mail naar info@voxx.nl. Wij werken altijd met een deskundig en ervaren team met korte lijnen en persoonlijk contact.
We maken gebruik van functionele cookies voor een goede werking van onze website. Als je verdergaat op onze website ga je akkoord met deze cookies. Meer weten, bekijk dan onze privacyverklaring.