online design_

online design_

Online scoren met inhoud en online design

Wat is contentmarketing zonder online design? Nu het merendeel van de communicatie en marketing via smartphone en desktop wordt verspreid, neemt online design een steeds belangrijkere plaats in. Alles wat online gevisualiseerd moet worden, is in ervaren handen bij het online designteam van Voxx. Waar nodig werken we ook samen met specialisten die van online design een spectaculair UX feestje maken.
Neem bijvoorbeeld je website. Een aantrekkelijke website is essentieel voor je online communicatie- en contentstrategie. Bij een goede website is op alle details gelet: inhoudelijke webteksten, een strakke en gestructureerde vormgeving en ook achter de schermen is je website natuurlijk goed beveiligd. Vooral je online design moet natuurlijk op orde zijn, want leest dit net zo gemakkelijk op desktop als op je mobile?

voxx helpt_

Wat kan Voxx voor je doen?

Wij snappen: de online ontwikkelingen vliegen je om de oren. Design en UX trends volgen elkaar in rap tempo op en het ritme waarmee Google en LinkedIn hun algoritmes aanpassen lijkt niet bij te benen. Allemaal zaken waar jij je geen zorgen over hoeft te maken. Als ervaren contentbureau voor B2B weten we hoe belangrijk het is om ook visueel te blijven vernieuwen. Wij pakken het werk graag voor je op. Denk onder meer aan:

aanpak_

Wat is je digitale look & feel?

Het is een communicatievraag die veel bedrijven bezig houdt: hoe haal je het maximale uit je content? Aan interessante input ontbreekt het vaak niet. Je loopt over van inspirerende boodschappen, hebt wekelijkse updates en nieuwsberichten en beschikt over een scala aan onderzoeksresultaten, tabellen en jaarcijfers. Maar hoe integreer je al deze interessante content en presenteer je het op een aantrekkelijk manier?
Tip 1: passen jouw wensen bij de (online) belevingswereld van je (potentiële) klant? Hoe beter je je doelgroep kent, hoe meer je je online en digitale look & feel ook echt kunt afstemmen op je doelgroep. A/B-testen kan daarbij helpen. Pas wel op dat je niet alle creativiteit doodslaat met ‘data driven design’. (zie tip 3)
Tip 2: wees consistent. Een huisstijl gaat niet zozeer om het design zelf, maar vooral om de consistente en consequente toepassing ervan. Alles in het groen, bruin of rood? Zorg dat het in ieder geval altijd hetzelfde is en herkenbaar blijft.
Tip 3: wees creatief! Je hebt een nanoseconde om aandacht te krijgen: opvallen is dus belangrijk. Daarbij kunnen kleuren, fonts en designelementen enorm helpen. En eerlijk gezegd: wij geloven dat een echt knalgoed design en idee vooral een kwestie is van creativiteit en een heel stuk minder van data en analytics…

Ook leuk: digitale magazines

Wil je online helemaal los gaan qua presentatie? Denk dan eens aan een digitaal magazine. Online magazines hebben een groot voordeel: je kunt je verhaal in meerdere vormen vertellen en de diepte in. Het bevat artikelen, video’s, interviews, games, grafieken, fotografie, deelopties, is interactief én overal toegankelijk. Door het multimediale en interactieve karakter houd je de aandacht van de lezer langer vast.

En ook zeker niet onhandig: je kunt meten waar de bezoekers geïnteresseerd in zijn, waar ze vandaan komen, hoe ze binnenkomen en welke informatie ze tot zich nemen. Dat is inderdaad anders dan een papieren magazine. Je online design speelt daarbij een grotere rol want je magazine moet het niet alleen leuk doen op desktop maar ook op de mobiele telefoon. Zaken waar je bij het prille design dus meteen even anders over na moet denken. En dat nemen we graag voor je uit handen!

contact_

Ook meer leads, meer traffic of meer online binding?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de online contentmarketing voor jouw bedrijf? Dan staan onze seniors graag voor je klaar. We horen graag meer over jouw wensen en behoeften. Samen bespreken we de beste aanpak voor jouw dromen. Bel naar +31 (0) 20 427 44 33 en krijg een van onze medewerkers te spreken. Je kunt natuurlijk ook een e-mail te sturen naar: info@voxx.nl.
We maken gebruik van functionele cookies voor een goede werking van onze website. Als je verdergaat op onze website ga je akkoord met deze cookies. Meer weten, bekijk dan onze privacyverklaring.