Ontwikkeling van Noord-Hollandse innovaties

opdracht_

ROM InWest is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor innovatieve startups, scale-ups en mkb-bedrijven in Noord-Holland. Startende ondernemers die met hun oplossing bijdragen aan de grote transities kunnen hier terecht voor (hulp bij) het vinden van het investeringen, advies bij hun strategie en business plannen en netwerkcontacten. Centraal staan de voedsel- en energietransitie, digitalisering en de circulaire economie. Alles met als doel om de Noord-Hollandse economie duurzaam te laten groeien en sneller tot een groenere, gezonde en eerlijke maatschappij te komen.
Voxx ondersteunt ROM InWest sinds 2022 bij het ontwikkelen van content(plannen) voor al haar doelgroepen. Van ondernemers tot partnerorganisaties, media, aandeelhouders, eigen medewerkers en nieuwe collega’s. De nieuwsberichten, video’s, artikelen, social media en andere content die we maken, dient verschillende communicatie- en marketingdoelen. Van informeren en inspireren tot activeren.

Contentstrategie en dagelijkse marketingondersteuning

complexe materie

Omdat ROM InWest zelf veel adviseurs in dienst heeft en tegelijkertijd veel doelgroepen moet bedienen met content, is professionele en doorlopende ondersteuning voor de contentmarketing gewenst.

De materie waarover die content gaat, is relatief complex, net als de bijzondere rol die ROM InWest als ontwikkelingsmaatschappij heeft. Dat vraagt om een fijne balans tussen technisch correcte én prettig leesbare teksten.

Voxx biedt een vast team als communicatie- en marketingafdeling op afstand. We werken op dagelijkse basis nauw met elkaar samen. Omdat wij de rol en materie van ROM InWest goed kennen, kunnen we doorlopend en waar nodig ad hoc ondersteunen bij allerhande content. Van nieuwsberichten tot blogs en van ondernemersverhalen tot vacatureteksten.

groeicijfers in 1 jaar

Dankzij de stabiele stroom van content op al kanalen, kan ROM InWest doelgroepen voortdurend inspireren en informeren. We maken content over cursussen, programma’s en evenementen, nieuwe investeringen, regelingen voor ondernemers, vacatures. Dat levert binnen 1 jaar een groei van 100% (volgers LinkedIn) tot 300% meer websitebezoek op.

Dagelijkse contentproductie

Voor ROM InWest onderhouden we de website en het LinkedIn-kanaal. Hiervoor ontwikkelt Voxx bijna dagelijks nieuwe content. Dat zorgt voor een aanwas van bezoekers en volgers. Ook de nieuwsbrief die 4x per jaar verschijnt, kent een uitzonderlijke hoge click rate. De content die we ontwikkelen blijkt zeer relevant voor de doelgroepen.

LinkedIn explosie in 1 jaar

  • 100% meer volgers
  • > 93.000 impressies organic
  • > 240.000 impressies sponsored
  • 1.26% – 1.36% CTR gemiddeld
  •  > 11.000 engagement
  • > 2500 reacties
  • spend: 2800 euro sponsored

> 330.000 impressies

meer_

Airborne genomineerd voor Dutch Marketing Awards

Ook scorende content in de high tech industrie?

cases_

Vlees noch vis? Klopt! Het is soja, van Ojah. Lees meer over wat deze innovatieve organisatie weet te maken van water en sojabonen.

Innovatie, duurzaamheid en internationaal ondernemen: ook bij RVO schrijft Voxx pakkende content voor ondernemers.

We maken gebruik van functionele cookies voor een goede werking van onze website. Als je verdergaat op onze website ga je akkoord met deze cookies. Meer weten, bekijk dan onze privacyverklaring.