Vormgeving

Image is everything. Al is je boodschap nog zo sterk; zonder aantrekkelijke vormgeving is bijna iedere vorm van communicatie minder effectief. Een goed creatief concept en de perfecte vormgeving verleiden. Ze geven jouw boodschap een eigen identiteit. Het biedt je lezer of klant direct houvast, prikkelt en zorgt voor het juiste gevoel bij jouw merk.
  • Creatieve concepten
  • Herkenbare identiteit
  • Onderscheidend vermogen
  • Opvallen door vormgeving
  • De inhoud versterken
  • B2B campagnestijlen

De Casanova van marketing en communicatie

Goeie vormgeving verleidt. En zoals we allemaal weten: dat kan op verschillende manieren. De ene brochure is een ware Casanova en overtuigt je meteen van zijn kwaliteiten. De andere verleidt je veel subtieler en hoopt dat je aan het einde vooral overweldigd bent door zijn inhoudelijke aanbod, humor of intelligentie.

Zoals bij alles waaraan je begint in een nieuwe relatie: het lastigste is jezelf (leren) zijn. Wie ben je en wat past bij jou? Wat kenmerkt je, en waarom ben jij zo speciaal? En vooral, hoe zorg je dat de andere partij jou zo aantrekkelijk mogelijk vindt?

Wat zijn je wortels?

Laten we niet vergeten, je bent helemaal woest aantrekkelijk wanneer mensen op je kunnen bouwen. Dus, kan hij/zij ook op de lange termijn op jou vertrouwen? Dat is een van de redenen waarom echt grote merken hun logo en huisstijl niet zomaar even overboord gooien bij een nieuwe bevlieging of liefde. Ze blijven trouw aan zichzelf en hun wortels. Ze weten waar ze voor staan: dit zijn hun normen en waarden. En daarom vertrouwen wij ze.

Belangrijk uitgangspunt dus: vertrouwen neerzetten. Daarom is dat ook ons vertrekpunt. Wie ben je en wat is jouw basis? En dan is  vervolgens de vraag: hoe vertaal je dat naar een herkenbare visuele stijl of uiting?

Huisstijlhandboek, met wat extra peper

De meeste bedrijven of organisaties voor wie we werken, hebben dat dan ook helder vastgelegd. In zo’n mooi huisstijlhandboek. Dat vormt de basis voor alles wat binnen en buiten wordt gecommuniceerd. Als bureau hanteren we dat als uitgangspunt, en afhankelijk van je uiting kijken we of we nog iets extra’s toevoegen. Want verleiden betekent soms ook de ander weer even verrassen, door net iets anders te doen dan ze van je gewend zijn. Dat houdt iedere relatie spannend.

Voorbeelden van versierpogingen

Ook op zoek naar dat randje? Of naar een nieuwe relatie? Of wil je gewoon een goede interpretatie van je basiswaarden terugzien? Hieronder zie je wat voorbeelden hoe we de versierpogingen van anderen hebben vormgegeven.

Eigentijds ontwerp voor Airborne branding

Eigentijds ontwerp voor Airborne branding

Airborne is een ambitieus hightech bedrijf dat zich richt op composiettoepassingen voor markten als lucht- en ruimtevaart, maritieme sectoren en automotive. Voor hun B2B marketingcommunicatie is een duidelijke eigen stijl nodig. Voxx helpt Airborne om de basiselementen van de bestaande huisstijl verder te ontwikkelen. We maken een volledig handboek met voorbeelden en richtlijnen voor al hun uitingen. Het blijft daarbij niet alleen bij folders en brochures. Ook standontwerp, busjes, banieren en bouwdoeken, en machineontwerp worden door ons ontwikkeld en uitgevoerd. Herkenbaar, eigen en met een duidelijke propositie naar hun markt: eigentijds en origineel.

Nieuw bedrijf, nieuwe stijl: GevelAlliantie

Nieuw bedrijf, nieuwe stijl: GevelAlliantie

De GevelAlliantie is in 2019 opgericht. Het nieuwe bedrijf richt zich op - wat een verrassing - het verbeteren en vooral verduurzamen van gevels van woningen en gebouwen. Om het nieuwe bedrijf meteen goed in de markt te zetten, hebben we een opvallende nieuwe stijl neergezet. Die hebben we vertaald naar verschillende huisstijlmiddelen als: de website (ook gebouwd), roll-up banners, visitekaartjes en een standaardpresentatie. En dat binnen twee maanden tijd. Je kunt ook de hele case over de GevelAlliantie lezen, want we deden meer dan alleen de vormgeving ...

Frisse nieuwe basis voor Meldpunt Discriminatie

Frisse nieuwe basis voor Meldpunt Discriminatie

Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam wilde een nieuwe frisse look & feel hebben. De huisstijl was al een tijd lang verouderd. In de herfst van 2019 wilde men versneld een huisstijltraject inzetten - en afronden. Inclusief de bouw van een nieuwe website en oplevering van een animatie heeft Voxx in twee maanden alles ontworpen en ontwikkeld: van conceptstijl tot logo en printmiddelen.

Opvallende arbeidsmarkt communicatie

Opvallende arbeidsmarkt communicatie

Het mag en moet allemaal net even anders: voor Slokker zoeken we naar een nieuwe stijl die opvalt en een opmerkelijke twist heeft. Handen tekort namelijk in de bouw, dus je moet opvallen wil je nieuwe mensen aan je binden. We ontwikkelen daarom een volledig nieuw concept dat een dikke vette knipoog is naar het hippe 'retro' maar tegelijkertijd ook volledig eigen en authentiek is. Uiteraard 100% gebaseerd op de kernwaarden van het bedrijf.

Opvallende eigen stijl INTERREG programma

Opvallende eigen stijl INTERREG programma

INTERREG is een Europees subsidieprogramma, onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en gericht op innovatieve en duurzame (interregionale) projecten die Europa sterker maken. Het Nederlandse programma wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Omdat INTERREG een ingewikkeld subsidieprogramma is met verschillende deelprogramma’s, doelen, doelgroepen en regio’s, is het belangrijk om helderheid te scheppen en één ‘taal’ te spreken. Zeker voor potentiële nieuwkomers moet INTERREG 2014-2020 direct herkenbaar zijn als de ‘hoofdparaplu’. Met daaronder drie deelprogramma’s. Daarom ontwikkelden we één duidelijke beeldstijl, specifiek voor de nieuwe subsidieperiode 2014-2020. Alle middelen zijn voorzien van deze beeldstijl (binnen de geldende huisstijlregels uiteraard).

Als één bankstel ook genoeg is

Super mooi natuurlijk als we je mogen helpen bij je totale verleidingsstrategie. Maar soms heb je behoefte aan één nieuw bankstel, en niet aan een totale verbouwing van je huis. Ook dan helpen we je graag verder. Op basis van je eigen stijl en inrichting kijken we hoe we het beste bijvoorbeeld jouw bank kunnen vormgeven.

Met kussens, of juist zonder. Printje of helemaal effen. En natuurlijk altijd met een eigen twist. Want je wilt wel dat die mooie nieuwe bank opvalt, en verleidt. Hoe kun je tussen de bestaande meubelen en binnen de huidige kleurgamma’s een mooie, opvallende toevoeging neerzetten?

Om weer even terug te gaan naar de vormgevingswereld: ook al je dtp-werk en vormgeving van print- en online middelen binnen je huisstijl is bij ons in ervaren handen. We ondersteunen je graag bij een enkele brochure, bouwdoek, folder, roll-up banner of poster. En je kunt prima bij ons aankloppen voor het (her)ontwerp van je logo, social media visuals, infographics en websites.

Ervaar persoonlijk en direct contact

Als grafische vormgever helpen wij bedrijven met hun B2B contentmarketing. Een onderdeel hiervan is het vormgeven van diverse online en offline middelen. Doordat wij alleen met kleine teams van seniors werken, ben je verzekerd van de beste kwaliteit en persoonlijk en direct contact. Wil je dat wij een design verleidingsstrategie voor jouw bedrijf opzetten? Bel dan +31 (0) 20 427 44 33 of stuur een e-mail naar info@voxx.nl.

Ook scoren met creatieve concepten en vormgeving?