Europa klaar voor composiet onderhoud uit Brabant

opdracht_

Het fieldlab Development Center for Maintenance of Composites (DCMC) bundelt en deelt kennis en expertise op het gebied van reparatie en onderhoud van composieten en hybride constructies. Deze klant uit Brabant heeft een missie. De ambitie is om het grootste en belangrijkste centrum voor onderhoud en reparatie van composieten in Europa op te zetten. Aan Voxx de taak om te zorgen dat dit belangrijke ecosysteem nationaal en internationaal op de kaart komt te staan.

Voxx werkt sinds 2018 voor het DCMC.  Onze taak is te zorgen voor een nieuwe huisstijl en logo, de website (Engels), alle content en het opzetten van de social mediakanalen en onderhoud van informatie. Het DCMC combineert innovatieve mkb-bedrijven met de kennis van toekomstige OEM’s. Een van de doelen is het aantrekken van nieuwe spelers naar het cluster om een wereldwijd onderscheidende concurrentiepositie te ontwikkelen. Daarom richt Voxx zijn pijlen niet alleen op nationale pers en publiciteit. Ook internationaal brengen we het fieldlab naar voren via whitepapers, webinars en events.

Webinar viert opening DCMC

Europees fieldlab met internationale allure

logo ontwerp & stijl

Het DCMC heeft een duidelijke eigen stijl en logo nodig. Op basis van de oude basis zorgen we voor een frisse nieuwe en eigentijdse look & feel die past bij het verhaal.

verhalen maken over innovation tracks

social media

opdracht_

Onderhoud van composiet wereldwijde business

Composiet is een specifiek soort kunststof dat wordt gebruikt in allerlei high tech industrieën. Het is namelijk oersterk, ultralicht en vertoont nauwelijks corrosie. Daarom wordt het veel toegepast in F1 (Max Verstappen, inderdaad), boten, vliegtuigen en satellieten. Alles wat lastig te  onderhouden is of echt licht moet zijn. Denk ook aan bruggen bijvoorbeeld.

Gaat het dan nooit kapot? Ja helaas wel. Ook composiet kan scheurtjes gaan vertonen. Bijvoorbeeld in de bladen van windturbines of helikopters. Doordat die bladen heel veel omwentelingen maken, ontstaan er na miljoenen keren ook haarscheurtjes in dit kunststofmateriaal. Experimenteren en testen is dus noodzakelijk. Het DCMC levert de omgeving om het onderhoud van composiet te verbeteren. Dat scheelt kosten (composietonderdelen zijn kostbaar) en verlengt de levensduur waardoor investeringen in nieuwe bruggen of helikopters nog even op de lange baan kunnen worden geschoven.

Europa vindt het belangrijk hierin te investeren. Het EFRO ondersteunt het DCMC daarom. Nederland loopt voorop met kennis over composieten. Om te zorgen dat we ook wereldwijd (beter) op de kaart komen te staan. is het belangrijk de wereld te laten weten dat we hieraan werken. Typisch Nederlands is dat dit gebeurt in een ecosysteem structuur. Verschillende partijen werken samen, zoals de NLR, Specto, NAG, de BOM, REWIN en GKN Fokker. Het fieldlab wordt ook ondersteund door de provincie Noord-Brabant en OPZuid (het Europees Innovatieprogramma Zuid-Nederland).

Met doelgroepgerichte en thematische onderwerpen zorgen we daarom voor  gevarieerde content. Die delen we via verschillende kanalen. Vanwege de high tech natuur van het onderwerp werken we met senior copywriters die ook snappen waarover het gaat. Daarnaast adviseren we over webinars en plannen en maken de content. Uiteraard doen we dat ook in high tech Engels.

meer_

Technisch ecosysteem internationaal promoten

Ook scoren in high tech industrie?

cases_

Airborne zet de wereld van handmatige composietproductie op haar kop dankzij verregaande automatisering. Voxx zet Airborne op de wereldkaart.

TPY in Den Haag is een nieuw ecosysteem gericht op technologische innovators in high tech materialen. Voxx helpt TPY internationaal te lanceren.

We maken gebruik van functionele cookies voor een goede werking van onze website. Als je verdergaat op onze website ga je akkoord met deze cookies. Meer weten, bekijk dan onze privacyverklaring.