Succesvol communiceren in de B2B markt:
kennis, inzichten en tips

Voxx bestaat 20 jaar. Dat vinden wij natuurlijk heel leuk, maar wat heb jij daar aan? Nou, een heleboel! We trakteren je graag op onze diepste B2B geheimen, tips en ervaring. Zorgvuldig opgebouwde kennis waarmee jij vandaag nog beter kan scoren.

Toegankelijkheidseisen voor websites

(Semi-)overheden in Nederland zijn vanaf nu verplicht te voldoen aan de moderne toegankelijkheidseisen voor websites. Ook bedrijven doen er goed aan nu al in het onderwerp te duiken. Welke lessen zijn er van de overheid te leren? 

Vind je tone-of-voice

Elke marketeer of tekstschrijver kan je vertellen dat een tone-of-voice moet aansluiten bij jou, je product en je doelgroep. Maar hoe achterhaal je wat jouw tone-of-voice is? Ga een weekend lang romcoms kijken!

Aanbestedingstraject: dit is de beste aanpak

Je bent er klaar voor. Alle voorbereidingen getroffen: je beste team staat er, de benodigde specialisten zijn betrokken. Tijd om aan de slag te gaan met het aanbestedingstraject! Maar, welke aanpak werkt het beste? In deze vijf stappen zorg je voor een aanbieding die zowel leesbaar als inhoudelijk is. 

Aanbestedingen winnen doe je zo

Zeker in perioden van recessie kan de overheid – in tegenstelling tot veel commerciële bedrijven – een zekere en betrouwbare opdrachtgever zijn. Toch laten veel ondernemers aanbestedingen links liggen. Want: “Te veel tijd. Gedoe. Of een te kleine winkans." Zonde! Met deze 4 tips kom je tot een winnende aanbesteding.

Zo zet je visuele communicatie effectief in

Wist je dat mensen gemiddeld maar 20% van de tekst op een webpagina lezen en daar 3 dagen later slechts 10-20% van onthouden? Voeg beelden toe en zowel de aandacht als de retentie schiet omhoog. In deze blog lees je waarom beeld oppermachtig is en hoe je effectief visueel communiceert.

Een goed verhaal construeren uit een grote, versnipperde informatie-chaos

Een goed boek in één adem uitlezen is heerlijk. De schrijfstijl, opbouw en verhaallijn trekken je er doorheen. Maar waarom zijn rapporten die je voor je werk leest dan vaak zo’n martelgang? Voorkom chaos met de volgende tips…

De reis van de held: stappenplan voor B2B-storytelling

De Amerikaanse Hoogleraar Joseph Campbell is de schepper van de meest bekende en succesvolle storytelling-formule: de Hero's Journey. Maar hoe valt deze formule te vertalen voor de B2B-markt? 

Tips voor een succesvol webinar als marketeer

Webinars zijn interessant voor B2B-marketing en sales. Logisch: het kost vaak minder voorbereiding en advertentiebudget, en het levert je veel contactgegevens op. Maar wat levert het webinar jou nou echt op? Hoe haal je het maximale eruit, voor jezelf en je deelnemers?

Bereik meer klanten met B1-communicatie

Je kent ze vast: onwijs interessante onderwerpen verborgen in onleesbare teksten. In de B2B-wereld komt dit soort lastige communicatie geregeld voor. Een oplossing is er gelukkig al: B1-communicatie. Maar niet iedereen past de regels even prettig leesbaar toe. Waar moet je op letten?

Welke contentvorm past het beste bij jouw boodschap?

Content is er in alle vormen en maten. Maar wat is nu precies het verschil tussen een whitepaper en een point of view? Wij maakten een smullend overzicht van allerlei contentvormen! Ga jij voor een taart met body of een luchtige cake?