Nieuwsbrieven

In een wereld vol advertorials, social media en contentmarketing is het een oude bekende die aan populariteit wint: de e-mail nieuwsbrief. Een online nieuwsbrief is een krachtig middel om je laatste nieuwtjes te delen en verkeer naar de website te generen. Of zet de doelgroep aan tot (re)actie!
  • Online nieuwsbrief
  • Schat aan data
  • Goed meetbaar
  • Persoonlijk en herkenbaar
  • Vast contactmoment
  • Creëer engagement 
Traditionele nieuwsbrief in een modern jasje
Een nieuwsbrief die niet alleen boeit maar ook bindt. Dat willen we allemaal wel! Maar hoe zorg je dat de nieuwsbrief niet ongelezen verdwijnt in de digitale prullenbank? Wat vertel je en hoe vaak? Hoe zorg je dat lezers terugkomen? Een succesvolle nieuwsbrief is relevant, periodiek, herkenbaar en pakkend. En dus niet: een push-strategie om jouw klant te overladen met reclame-uitingen en aanbiedingen.
De kracht van een online nieuwsbrief
De kracht van de digitale nieuwsbrief zit hem in zijn meetbaarheid. Je kunt monitoren welke informatie wel en niet wordt aangeklikt. Daarnaast is het een slim 'ruilmiddel' om gegevens van (toekomstige) klanten of lezers mee te krijgen: jij ontvangt e-mailadressen en data, de lezer ontvangt jouw gratis kennis en expertise.
Overtuig de lezer
Voxx denkt mee over de opzet, inhoud en verschijningfrequentie van je nieuwsbrief. We zorgen voor de hele productie: van opzet en teksten tot distributie en meting. Natuurlijk kunnen we ook meteen de social media erbij doen. Een duidelijke huisstijl, waardevolle teksten en een extraatje in de vorm van een videoboodschap of leuke tips trekt jouw klant over de streep. Iedere nieuwsbrief opnieuw.

Voorbeeldcase: nieuwsbrief voor ENW

Het Expertise Netwerk Waterveiligheid (ENW) is verantwoordelijk voor de kennisontwikkeling in Nederland op het gebied van waterveiligheid. Voxx werd onder meer gevraagd om eens naar de nieuwsbrief te kijken. Hierop vernieuwden we de inhoud en opmaak van de nieuwsbrief, zodat de achterban relevante updates krijgt. Tot groot succes! Zo bleek de nieuwsbrief zo’n inspiratiebron dat hij als katalysator diende voor een nieuwe opmaak van het magazine van Gemeente Schoon.

Inspiratie opdoen?

Bekijk meer voorbeelden en schrijf je in voor de Voxx nieuwsbrief