Content copywriting

Copywriting: onze eerste natuur

Een boodschap die gelezen wordt. Dat vraagt om een copywriter die niet begint met schrijven, maar met vragen. Naar boodschap, context en doel. Tekstschrijven is al 20 jaar de kern van Voxx. We gaan daarbij voor de inhoud: door onze kennis van de (vaak lastige) materie van klanten zijn we een volwaardig gesprekspartner.

De context

Waar en waarom?
Via interviews of aangeleverde informatie tot de juiste inhoud komen. Dat is een ding. Maar hoe en waar kun je jouw verhaal het beste vertellen? Waarom vertel je het en aan wie? Eerst de context, dan de tekst.

Copy met akkoord
Context is ook teksten afstemmen met geïnterviewden of woordvoerders. De uitdaging is om de belangen van alle stakeholders op elkaar af te stemmen. Zonder dat we inboeten op leesbaarheid en aantrekkelijkheid. Alleen dan krijg je een geaccordeerde tekst die van A tot Z past bij jouw boodschap.

Content voor het juiste publiek
Uiteindelijk moet die goedlopende content ook worden gelezen door het juiste publiek. Daarom kun je naast contentcreatie en tekstschrijven ook voor het publiceren van het artikel in de media bij Voxx terecht. We verzorgen namelijk ook medialobby, pr- en free publicity-trajecten.

De content

Content in context plaatsen
Een goede tekst vereist een copwriter die de content in de context kan plaatsen. Doelgericht en creatief copywriting vraagt om mensen die binnen en buiten de aangegeven kaders kunnen denken.

Een goed verhaal zonder fouten
Copy voor content betekent niet alleen de stijl en spellingsregels kennen, maar ook snappen wat een tekst tot een goed verhaal maakt. Een verhaal dat jouw klant ook echt leest. Dat verhaal kan zowel online als in print worden gepubliceerd.

Hergebruik je content
We werken conform het Cocha-model. Onze copywriters kunnen over ieder inhoudelijk onderwerp zowel een nieuwsbericht schrijven als een bericht voor intranet, externe magazine, een internetblog, twitter en facebook bericht of een persbericht. Want in een wereld die altijd ‘on’ is, is dit dé manier om voldoende content te creëren.

Teksten, PR en content

Voxx kan het allemaal!