Content en vormgeving voor jubileumboekje over funderingsproblematiek

Natte palen, droge voeten” was een van de titels die we bedachten voor een publicatie die we maakten voor het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF). In opdracht van RVO.nl gingen we aan de slag met een boekje op A5-formaat, dat het KCAF op hun jubileumcongres wilde uitdelen ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan.

De aanpak

Voxx verzorgde voor de publicatie alle content: teksten, opmaak en beeld. We interviewden veertien mensen over een velerlei aan funderingsonderwerpen. Dat er een belangenvereniging voor funderingsgedupeerden bestaat en zoiets als een Fonds Duurzaam Funderingsherstel weten we nu. En dat het super belangrijk is om je fundering te checken (vóór aankoop van een huis) zeggen we nu zelfs in persoonlijke kring voort. Kortom: we zijn weer een expertise rijker. Voor tekstschrijvers die alles weten over funderingsherstel bel je dus voortaan ook met Voxx!

Het concept

Onze vormgever ontwierp parallel aan de interviewfase een concept, volledig in de kleuren van het KCAF en conform hun huisstijl. We legden de opdrachtgever verschillende formats voor, geschikt voor zowel kortere als langere interviews, voor- en nawoord en een tijdslijn en overzichtskaartjes. Toen het definitieve ontwerp er lag, waren ook de interviews uitgewerkt en afgestemd. De kunst was om die kort en beknopt te houden, maar ook volledig en afwisselend. De vormgever goot de tekst in het format en in een mum van tijd lag de eindversie bij de drukker.

Eén contactpersoon

Onze opdrachtgever RVO.nl had één contactpersoon bij Voxx, want onze tekstschrijvers zijn ook heel goed als projectmanagers. Ze schrijven, maar zorgen tegelijkertijd voor een goede coördinatie en afstemming tussen alle partijen. Wel zo handig, vinden wij.

Ook iets te vieren?

Komt er een jubileum aan maar geen idee hoe je hier omheen kunt communiceren? Eens praten hoe we jou kunnen helpen met print- en/of online middelen, zoals magazines of infographics? Of benieuwd naar de publicatie van het KCAF? Neem contact met ons op!